Crowdfunding voor reizende tentoonstelling

Door: Jannelies Blommaert (NHD) op 30 mei 2018

Hoorn – Een reizende tentoonstelling in Indonesië en in oktober de expositie ‘Indische Pracht’ in het Westfries Museum. Fotograaf Dennis A-Tjak is bedenker van dit project, dat de Gouden Eeuw en de VOC-tijd op bijzondere wijze belicht.

BLOEMEN HEBBEN MIJ ALTIJD GEÏNSPIREERD

Zeventiende eeuwse bloemportretten

A-Tjaks bloemportretten hebben de sfeer van de zeventiende eeuw. ,,Mijn handtekening is dat ik fotografie bezig die hangt aan historie. De lichtinval en de kleuren zijn kenmerkend. Bloemen hebben mij altijd geïnspireerd Ze tonen hoe vergankelijk het leven is.” 

REIZENDE TENTOONSTELLING IN INDONESIE 

Vertrek naar Jakarta, Indonesië op 14 juni

A-Tjak vertrekt op 14 juni naar Jakarta, Indonesië. In het Erasmushuis op het eiland wordt zijn serie ‘Bloemen van de Gouden Eeuw’ tentoongesteld. Tijdens zijn tweeweekse verblijf maakt hij ook foto’s van bloemen die  hun oorsprong kennen in Bogor en Bali: ,,Hun nazaten worden door mij gefotografeerd in Indonesië én in Nederland. In de VOC-tijd zijn veel bloemen in ons land terecht gekomen door de reizen van de VOC. Deze serie wordt dit najaar geëxposeerd in het Westfries Museum.”

START CROWDFUNDINGSACTIE OP 2 JUNI

Uitnodiging

Om dit bijzondere project te realiseren is A-Tjak een crowdfundingsactie gestart. Op 2 juni kunt u vanaf 15.30 uur en deel van zijn ‘Nederlandse bloemen van de Gouden Eeuw’ bezichtigen in het atelier aan de Muntstraat 4F. Vanaf € 35,- bent u de bezitter van een mooie set ansichtkaarten van A-Tjaks werk of een bijzondere bloembol. A-Tjak verkoopt ook enkele van zijn grote werken. Samen met aangevraagde subsidies maakt u hiermee de beide tentoonstellingen mogelijk. De tentoonstelling in het Westfries Museum opent 20 oktober. Het gelijknamige boek ‘Indische pracht’ wordt dan ook gepresenteerd.

Vanaf vrijdag 1 juni 2018 kunt u het project online ondersteunen bij het crowdfundings- platform Voordekunst of via de website VOCflowers.com.

PARTNERS